Spring naar inhoud

Kleine aanpassingen in dienstregeling

17 februari 2012

Het OV-bureau Groningen Drenthe heeft vrijdag een aantal wijzigingen en verbeterpunten in de busdienstregeling bekendgemaakt. Deze wijzigingen zijn ontstaan uit opmerkingen en klachten van het consumentenplatform, gemeenten, reizigers en chauffeurs. Voor Drenthe gaat het om een viertal wijzigingen.

– Vanaf 4 maart wordt er een extra rit ten behoeve van scholieren aangeboden vanaf Zuidwolde naar Meppel, tijdens de ochtendspits.
– Lijn 34 van Zuidwolde naar Meppel zal vanaf 1 april Koekange niet meer aandoen. Er werd weinig in- en uitgestapt en daarmee weegt het aantal reizigers voor Koekange niet op tegen de omweg die de doorgaande reizigers moeten maken met de bus. Mensen voor Koekange kunnen reizen met lijn 39, deze gaat doordeweeks overdag één keer per uur rijden. In de vakanties wordt er gereden met een LijnBelBus.
– Lijn 51 tussen Groningen en Assen krijgt vanaf 1 april ’s avonds en op zondag andere vertrektijden voor betere aansluitingen in De Punt.
– Lijn 83 krijgt vanaf 1 april gewijzigde vertrektijden en in Groningen gaat men via het Emmaplein rijden in plaats van via het Hereplein en Zuiderdiep. In Assen wordt bij busstation Marsdijk alleen nog maar aangesloten op de Qliner van en naar Groningen.

De wijzigingen zullen zo snel mogelijk worden verwerkt in de dienstregeling op www.qbuzz.nl.

No comments yet

Plaats een reactie